Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
    Nederlands Engels Duits
'WE LOVE TO INSPIRE'  | Nieuws, mode en inspiratie
Alles wat je moet weten over een nachtbril.

  Eurodeal     02-12-2014     Reacties (1)

Overzet nachtbril

Je hoort het met regelmaat ‘Ik heb last van nachtblindheid.’ Vaak wordt dit niet helemaal precies zo bedoeld. Nachtblindheid is namelijk een zeldzame aandoening waaraan slechts 1 op de 3000 mensen leidt. Het duurt in zo’n geval soms wel een uur voor dat je aan het donker gewend bent.

Last van felle koplampen?
Voor de meeste mensen geldt dat ze last hebben van ‘verminderd zicht in het donker’. In de volksmond wordt dan gesproken over nachtbrindheid.
Zeker 40 procent van alle Nederlanders heeft hier last van. Ze hebben moeite bij snelle omschakelingen van licht naar donker. Dit is vooral in de auto erg lastig. Je wordt snel verblind door koplampen, wegmarkeringen zijn slecht zichtbaar en afstanden inschatten is moeilijk. Je gaat turen, wat het autorijden extra vermoeiend maakt.

Een nachtbril filtert het blauwe licht.
Voor sommige mensen is een (overzet) nachtbril met gele glazen een uitkomst. De gele glazen van een nachtbril filteren de kleur blauw uit het licht, want dit blauwe licht kan in het donker of tijdens slechte weersomstandigheden voor problemen zorgen.

Blauw heeft een grotere brekingshoek dan de andere kleuren. Laat je een straal wit licht op een prisma vallen, dan zie je hoe het licht in alle kleuren van de regenboog uitwaaiert. Blauw zit hierbij helemaal aan de buitenkant.

De lens van je oog werkt ook als een prisma. Heb je een kleine afwijking, dan kan het gebeuren dat de kleur blauw te ver uitwaaiert en een hinderlijk waas over je netvlies legt. Je hebt hier vooral ‘s nachts last van, omdat je in het donker grotere pupillen hebt en omdat je dan vooral je staafjes gebruikt, die zich aan de randen van je netvlies bevinden.

Slecht weer, donker en verkeer.
De werking van de contrastverhogende lenzen zorgt voor een betere diepteperceptie (vage contouren worden duidelijker zichtbaar waardoor je alles beter van elkaar kunt onderscheiden en er een betere diepteperceptie ontstaat).

Een ander groot voordeel is dat hinderlijke schitteringen van bijvoorbeeld verblindende verlichting van tegenliggers, straatverlichting of flitsende lichtreclames worden geneutraliseerd. (Je houdt meer rust aan de ogen wat resulteert in minder oogvermoeidheid). De witte strepen op de weg, verkeersborden en andere wegmarkeringen worden duidelijker zichtbaar met een nachtbril.

Voor veel brildragers is een speciale overzet nachtbril daarom een uitkomst. Door de speciale pasvorm sluit deze bril perfect over iedere gewone bril zodat de eigen brilsterkte behouden blijft, terwijl ook het comfort van een nachtbril ervaren wordt.

Lees meer

Een overzet zonnebril met wintersport is een musthave

  Eurodeal     26-11-2014     Reacties (0)


Wintersport en UV-straling

Heerlijk met wintersport, een flinke pak sneeuw, heldere blauwe lucht en een lekker zonnetje. Idealen omstandigheden om van je welverdiende wintersportvakantie te genieten. Toch moet je dan juist extra opletten met het beschermen van je ogen.

In de bergen kan UV-straling / zonkracht tot twee keer zo sterk zijn  De sneeuw reflecteert bijna 80% van het licht terwijl dat zonder sneeuw slechts 6% is. Ook de schone lucht in de bergen kan bijdragen aan meer UV-straling. Stofdeeltjes bij minder schone lucht houden de straling namelijk tegen. Omdat er in de bergen over het algemeen een schonere lucht is, betekent dat de UV-stralen op 2000 meter hoogte ruim 30 procent sterker zijn.(niet zo goed voor je ogen dus).

Een overzet of fitover zonnebril hoort dus een vast deel van je wintersport uitrusting te zijn. Los van dat je met een (polariserende) overzet zonnebril beter beschermt bent tegen schadelijke uv-straling, wind en sneeuw. Is ook je zicht op de piste en andere sporters stukken beter en maakt het sporten meteen ook een stuk veiliger.

Lees meer

Bespaar

  Eurodeal     26-11-2014     Reacties (0)

Een overzetzonnebril in plaats van een  zonnebril op sterkte.

U heeft een bril met multifocale glazen en u bent er erg tevreden over. Nu zou u ook graag een bril met zonneglazen op sterkte hebben. En natuurlijk het liefst met hetzelfde kijk en leescomfort als dat van uw eigen bril. U kan ervoor kiezen om een zonnebriil op sterkte te laten maken. Echter wanneer u multifocale glazen heeft zult u merken dat dezelfde kwaliteit zonneglazen ook vrijwel dezelfde prijs hebben als uw bestaande glazen. Een goede multifocale zonnebril op sterkte met gepolariseerde glazen kost al vlug een kleine €400,-. 

Wilt u een flinke besparing doen op uw zonnebril op sterkte en toch het comfort van uw eigen glazen behouden. Dan is de beste keus een overzetzonnebril met gepolariseerde lenzen. Een overzetzonnebril beschermd door zijn pasvorm uw ogen maximaal voor schadelijke UV stralingen of hinderlijke weersomstandigheden (regen, wind of zand). Ook de lenzen zijn vrijwel altijd uitgerust met een polarisatie-filter, en dit geeft u optimaal kijkcomfort. Een goede overzetzonnebril kost u ongeveer €25,- tot €35,- en is online ook nog eens in allerlei leuke uitvoeringen te verkrijgen. 

Met een overzetzonnebril bespaart u al snel een paar honderd euro, en het geeft u ook nog eens maximale bescherming en kijk comfort. 

Lees meer

Ogen zijn net zo gevoelig voor UV-straling als de huidJe ogen zijn net zo gevoelig voor UV-straling als je huid.

Overzet zonnebrillen zijn in de eerste plaats bedoeld om je ogen te beschermen tegen fel licht en schadelijke UV-straling. Bij een slechte oogbescherming kun je last krijgen van tijdelijke kwalen, zoals sneeuwblindheid of pijnlijke en rode ogen. Een overzet zonnebril is dan ook meer dan alleen mooi of handig. Een goede overzet zonnebril geeft je ogen rust en voorkomt onnodige vermoeidheid en irritatie aan je ogen.

Polariserende zonneglazen geven tal van voordelen voor meer comfort en bescherming.

  •  Vermindering van schittering  
  •  Een verbeterd contrast
  •  Verbeterde kleurwaarneming
  •  Veiliger in het verkeer  
  •  100% UVA / UVB bescherming


 

Lees meer

Nieuwste trend - Mirror coated overzet zonnebrillen

  Eurodeal     26-11-2014     Reacties (0)

De nieuwste mode op het gebied van zonnebrillen. Natuurlijk ook als overzetzonnebril te verkrijgen. Binnenkort exclusief bij www.overzetzonnebrillen.nl

 

In 2013 was dit al helemaal hot en ook dit jaar zien we vele brillen met een (gekleurde)spiegelcoating. We kennen deze brillen al jaren vanuit de sportwereld maar dit jaar bepalen ze ook het straatbeeld.

Lees meer

Laagstaande zon

  Eurodeal     26-11-2014     Reacties (0)Laagstaande zon
Een herfstzonnetje kan zalig zijn. Maar in het verkeer is het oppassen geblazen bij laagstaande zon. Het gebeurt nog te vaak dat automobilisten verblind worden door de laagstaande zon waardoor ze andere weggebruikers zoals fietsers en voetgangers niet zien. Elk jaar vallen zo dodelijke slachtoffers. Het is daarom belangrijk om een goede (fitover) zonnebril ter beschikking te hebben, voldoende afstand te houden en met schone ruiten te rijden.

Lees meer

Welke kleur zonneglazen passen het best in mijn overzet zonnebril?

  Eurodeal     23-10-2014     Reacties (0)


Lenzen zijn gekleurd of donker gemaakt. De kleur van de lenzen varieert, maar groen, grijs en bruin worden veel gebruikt. Dit omdat deze kleuren de kleurwaarneming het minst verstoren. De kleur van de brilglazen reduceert het zichtbare licht en beschermt tegen helderheid. De kleur heeft echter geen effect op de uv-bescherming. Het zijn dus niet per se de donkere glazen die het best beschermen.


 Grijze lenzen worden beschouwd als neutraal, omdat deze het contrast niet verbeteren noch de kleurwaarneming verstoren.

 Groene lenzen zijn voor foutloze visie en comfort.

 Bruine gepolariseerde lenzen voor zonnig en contrastverhogend zicht.

 Oranje en gele lenzen hebben de grootste contrastverbetering en diepte waarneming, maar verstoren de kleurwaarneming. Gele lenzen worden veelal gebruikt in de nacht, oranje lenzen bij slecht weer of sneew (waarbij extra contrastverhoging gewenst is).

 Op lenzen kan een spiegelende coating worden aangebracht. Deze coating reflecteert een deel van het licht dat op de lens valt. Zodoende wordt de hoeveelheid licht dat de drager ontvangt verminderd. Deze coatings kunnen van elke kleur worden gemaakt en is onafhankelijk van de kleur van de lens. Een grijze lens kan bijvoorbeeld een blauwe spiegelende coating bevatten.

Het assortiment van overzetzonnebrillen bevat alle verschillende soorten glazen, neem direct een kijkje www.overzetzonnebrillen.nl

Lees meer

De geschiedenis van de zonnebril.

  Eurodeal     22-10-2014     Reacties (0)De oorsprong van de  zonnebril dateert uit de 12e eeuw  waar chinezen hun gezichtsuitdrukkingen in de rechtbank probeerden te verhullen door stukjes rode  steen voor hun ogen te plaatsen. In de 18e eeuw begon een Engelsman genaamd James Ayscough te experimenteren met brillen met getinte glazen omdat hij dacht dat dit bepaald gezichtsverlies wist te beperken.
 
Maar de echte doorbraak van de zonnebril vond gedurende de 20e eeuw plaats. Tijdens de opkomende filmindustrie begonnen acteurs met het dragen van brillen met getinte glazen, oftewel zonnebrillen, om hun ogen te beschermen tegen de felle lichten. Hierdoor kreeg de zonnebril al snel een erg hip imago waarna de zonnebril zich in een erg hoog tempo ontwikkelde.  
 
In 1936 werd de eerste zonnebril gepolariseerd. Dit was nodig om het licht beter te kunnen weerkaatsen en daarnaast biedt het sinds de jaren 40 ook UV bescherming tegen de zon. 

Overzetzonnebrillen zijn in navolging van de opzetclips in de 20ste eeuw ontstaan, als reactie op de massaproductie van brillen op sterke.

Onderstaande “bril” is opgegraven in China en stamt uit de 8ste eeuw. Dit hulpmiddel voorkwam dat men verblind werd door de zon. 

Lees meer

The bigger the better!

  Eurodeal     22-10-2014     Reacties (0)Een kwart van de Nederlanders denkt dat hoe donkerder de zonnebrilglazen zijn, hoe beter deze de ogen beschermen. Het zijn echter de speciale eigenschappen van het zonnebrilglas en -montuur die bepalen hoe goed een zonnebril de ogen beschermt. Dat is dus niet vanwege de kleur of tint van de glazen. Belangrijke eigenschappen voor een zonneglas zijn bijvoorbeeld de uv en polaroid filter. Ook de pasvorm en de grote van de zonnebril spelen een belangrijke rol bij het beschermen van uw ogen.

Grote zonneglazen beschermen beter dan kleine zonneglazen. Vooral bij een overzetzonnebril worden uw ogen maximaal beschermd. Het montuur van een overzetzonnebril beschermd uw ogen ook van boven en opzij. Mede daarom is een overzetzonnebril uitermate geschikt om uw ogen te beschermen tegen bijvoorbeeld zon, zand, regen of sneeuw.

Lees meer

Voorhanger of Clip-on

  Eurodeal     22-10-2014     Reacties (4)

Het lijkt een eenvoudige oplossing als alternatief voor een zonnebril op sterkte. Maar uiteindelijk kost het u uw glazen!Je ziet ze nog veel in het straatbeeld voorhangers en zonneklepjes (clip-ons). Het beschermd redelijk tegen de zon en is voordelig in aanschaf. Voor de niets vermoedende consument een prima alternatief voor een zonnebril op sterkte. Het gevaar en grote nadeel van een voorhanger of zonne-clip is dat deze altijd een bepaalde afstand horen te hebben van uw eigen brillenglazen. Hierdoor schijnt het zonlicht van boven en opzij nog steeds in uw ogen en geeft dit hinderlijke schitteringen in uw brillenglas. Wanneer ze de glazen zouden raken geeft dit immers beschadigingen.

De voorhangers en clip-ons zijn (waar zij uw brillenglas raken) deels beschermd met een rubber. Aan de voorzijde van een voorhanger zit geen bescherming waardoor de bevestigingsklem rechtsreeks zonder bescherming in contact komt met uw brillenglazen. Dit geeft vroeg of laat beschadigingen aan uw brillenglazen en het glas word hierdoor kwetsbaar voor invloeden van buitenaf. Het uitzetten van een brillenglas met een beschadigde ontspiegeling kan ervoor zorgen dat de ontspiegeling verder breekt en/of los laat.

Door verkeerd gebruik, bijvoorbeeld het niet goed inknijpen van de klem op de voorhanger ontstaan er direct beschadigingen, die niet meer te herstellen zijn. Nou de clip-on uw glazen niet raakt lijkt dit iets veiliger. Maar we zien dat wanneer de clip-on scheef raakt en niet goed meer past, dit dezelfde beschadigingen geeft als de bevestigingsklem van de voorhanger. Een clip-on word aan de zijkant van het montuur bevestigd met kleine haakjes die beschermd zijn met een rubber hoesje. In de praktijk zien we dat bij alle gebruikte clip-ons meerdere beschermhoesjes ontbreken. Wanneer de rubber hoesjes warm worden zetten deze uit en zullen eenvoudig van de haakjes afschuiven. Zonder bescherming komt uw montuur rechtstreeks in contact met de metalen haakjes waardoor de laklaag van het montuur beschadigd en verder los kan laten.  

Kortom een voorhanger, opzet zonneklep, of clip-on is een slechte aankoop voor uw portomonnee. 

Lees meer