Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
    Nederlands Engels Duits

Wintersport en UV-straling

Heerlijk met wintersport, een flinke pak sneeuw, heldere blauwe lucht en een lekker zonnetje. Idealen omstandigheden om van je welverdiende wintersportvakantie te genieten. Toch moet je dan juist extra opletten met het beschermen van je ogen.

In de bergen kan UV-straling / zonkracht tot twee keer zo sterk zijn  De sneeuw reflecteert bijna 80% van het licht terwijl dat zonder sneeuw slechts 6% is. Ook de schone lucht in de bergen kan bijdragen aan meer UV-straling. Stofdeeltjes bij minder schone lucht houden de straling namelijk tegen. Omdat er in de bergen over het algemeen een schonere lucht is, betekent dat de UV-stralen op 2000 meter hoogte ruim 30 procent sterker zijn.(niet zo goed voor je ogen dus).

Een overzet of fitover zonnebril hoort dus een vast deel van je wintersport uitrusting te zijn. Los van dat je met een (polariserende) overzet zonnebril beter beschermt bent tegen schadelijke uv-straling, wind en sneeuw. Is ook je zicht op de piste en andere sporters stukken beter en maakt het sporten meteen ook een stuk veiliger.
  Eurodeal     26-11-2014 00:57     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.