Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
    Nederlands Engels Duits

Lenzen zijn gekleurd of donker gemaakt. De kleur van de lenzen varieert, maar groen, grijs en bruin worden veel gebruikt. Dit omdat deze kleuren de kleurwaarneming het minst verstoren. De kleur van de brilglazen reduceert het zichtbare licht en beschermt tegen helderheid. De kleur heeft echter geen effect op de uv-bescherming. Het zijn dus niet per se de donkere glazen die het best beschermen.


 Grijze lenzen worden beschouwd als neutraal, omdat deze het contrast niet verbeteren noch de kleurwaarneming verstoren.

 Groene lenzen zijn voor foutloze visie en comfort.

 Bruine gepolariseerde lenzen voor zonnig en contrastverhogend zicht.

 Oranje en gele lenzen hebben de grootste contrastverbetering en diepte waarneming, maar verstoren de kleurwaarneming. Gele lenzen worden veelal gebruikt in de nacht, oranje lenzen bij slecht weer of sneew (waarbij extra contrastverhoging gewenst is).

 Op lenzen kan een spiegelende coating worden aangebracht. Deze coating reflecteert een deel van het licht dat op de lens valt. Zodoende wordt de hoeveelheid licht dat de drager ontvangt verminderd. Deze coatings kunnen van elke kleur worden gemaakt en is onafhankelijk van de kleur van de lens. Een grijze lens kan bijvoorbeeld een blauwe spiegelende coating bevatten.

Het assortiment van overzetzonnebrillen bevat alle verschillende soorten glazen, neem direct een kijkje www.overzetzonnebrillen.nl
  Eurodeal     23-10-2014 09:27     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.