Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
    Nederlands Engels Duits


De oorsprong van de  zonnebril dateert uit de 12e eeuw  waar chinezen hun gezichtsuitdrukkingen in de rechtbank probeerden te verhullen door stukjes rode  steen voor hun ogen te plaatsen. In de 18e eeuw begon een Engelsman genaamd James Ayscough te experimenteren met brillen met getinte glazen omdat hij dacht dat dit bepaald gezichtsverlies wist te beperken.
 
Maar de echte doorbraak van de zonnebril vond gedurende de 20e eeuw plaats. Tijdens de opkomende filmindustrie begonnen acteurs met het dragen van brillen met getinte glazen, oftewel zonnebrillen, om hun ogen te beschermen tegen de felle lichten. Hierdoor kreeg de zonnebril al snel een erg hip imago waarna de zonnebril zich in een erg hoog tempo ontwikkelde.  
 
In 1936 werd de eerste zonnebril gepolariseerd. Dit was nodig om het licht beter te kunnen weerkaatsen en daarnaast biedt het sinds de jaren 40 ook UV bescherming tegen de zon. 

Overzetzonnebrillen zijn in navolging van de opzetclips in de 20ste eeuw ontstaan, als reactie op de massaproductie van brillen op sterke.

Onderstaande “bril” is opgegraven in China en stamt uit de 8ste eeuw. Dit hulpmiddel voorkwam dat men verblind werd door de zon.



 
  Eurodeal     22-10-2014 19:58     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.