Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
    Nederlands Engels Duits
Het lijkt een eenvoudige oplossing als alternatief voor een zonnebril op sterkte. Maar uiteindelijk kost het u uw glazen!Je ziet ze nog veel in het straatbeeld voorhangers en zonneklepjes (clip-ons). Het beschermd redelijk tegen de zon en is voordelig in aanschaf. Voor de niets vermoedende consument een prima alternatief voor een zonnebril op sterkte. Het gevaar en grote nadeel van een voorhanger of zonne-clip is dat deze altijd een bepaalde afstand horen te hebben van uw eigen brillenglazen. Hierdoor schijnt het zonlicht van boven en opzij nog steeds in uw ogen en geeft dit hinderlijke schitteringen in uw brillenglas. Wanneer ze de glazen zouden raken geeft dit immers beschadigingen.

De voorhangers en clip-ons zijn (waar zij uw brillenglas raken) deels beschermd met een rubber. Aan de voorzijde van een voorhanger zit geen bescherming waardoor de bevestigingsklem rechtsreeks zonder bescherming in contact komt met uw brillenglazen. Dit geeft vroeg of laat beschadigingen aan uw brillenglazen en het glas word hierdoor kwetsbaar voor invloeden van buitenaf. Het uitzetten van een brillenglas met een beschadigde ontspiegeling kan ervoor zorgen dat de ontspiegeling verder breekt en/of los laat.

Door verkeerd gebruik, bijvoorbeeld het niet goed inknijpen van de klem op de voorhanger ontstaan er direct beschadigingen, die niet meer te herstellen zijn. Nou de clip-on uw glazen niet raakt lijkt dit iets veiliger. Maar we zien dat wanneer de clip-on scheef raakt en niet goed meer past, dit dezelfde beschadigingen geeft als de bevestigingsklem van de voorhanger. Een clip-on word aan de zijkant van het montuur bevestigd met kleine haakjes die beschermd zijn met een rubber hoesje. In de praktijk zien we dat bij alle gebruikte clip-ons meerdere beschermhoesjes ontbreken. Wanneer de rubber hoesjes warm worden zetten deze uit en zullen eenvoudig van de haakjes afschuiven. Zonder bescherming komt uw montuur rechtstreeks in contact met de metalen haakjes waardoor de laklaag van het montuur beschadigd en verder los kan laten.  

Kortom een voorhanger, opzet zonneklep, of clip-on is een slechte aankoop voor uw portomonnee. 
  Eurodeal     22-10-2014 19:56     Reacties ( 5 )
Reacties (5)
 Monique -  26-05-2020

Portomonnee???? Je kunt er niet door praten zoals een portofoon hoor.

 AndrvM -  17-10-2017

Onzin: mijn ouders gebruiken clip-ons al vele tientallen jaren en nog nooit problemen mee gehad, ook generlei schade dus aan bril of clip-on! Nu ikzelf brildragend wordt, heb ik de flap-on van wijlen mijn vader mogen overnemen van mijn moeder, die ziet er nog uit als nieuw terwijl die toch ook al enkele decennia in gebruik is geweest! 't Is maar net hoe je met je spullen omgaat: alles kun je kapot krijgen of beschadigen! Trouwens: Hans Anders verkoopt ze ook al niet meer om dezelfde in dit artikel genoemde reden, dus smeerden ze mij een overzetzonnebril aan; wt een ellende met dat ding: het is behoorlijk onhandig op te zetten en vl te zwaar op de neus! Over (kans op) beschadigen gesproken...

 Pet -  23-09-2017

Inderdaad kan een clip beschadigen, zorg ervoor dat er op elk haakje een krimpkousje zit

 Ted -  11-08-2017

Wat een Gelul zeg

 Anttonioo -  18-06-2017

Wat een bulshit verhaal, gewoon lekker voor zetten die clipon, en als deze stuk is of kapot even een nieuwe kopen , ze kosten weinig